در روش تلفات حرارتي اين گد، دانستن تلفات از مواد قابل احتراق سوخته نشده در پس مانده مورد نياز مي باشد، دانستن اين مقدار در روش ورودي – خروجي نيز اگر قصد داشته باشيم تست را به كمك تعادل حرارتي چك نمائيم ضروري مي باشد. از نقطه نظر تست مشكل ترين بخش تعيين اين كميت ، اندازه گيري حجمي يا بالانس اختلاف پس ماند تخمين بزنيم. بايستي مراقب بود تا تمامي پس ماند پاك شده و تخليه شده از واحد را در نظر گرفت همچنين بايد پس ماندي را كه براي احتراق بعدي به واحد برگردانده مي شود به حساب نياورد، بمنظور اطمينان از اينكه پس ماند جمع آوري شده ارتباط صحيحي با وزن خاكستر در سوخت مصرفي دارد در جمع آوري بايد زمان لازم براي عبور پس ماند از كوره به نقطه تخليه باشد. اين مسئله بخصوص در واحدهايي كه STOKER عمل احتراق را انجام مي دهد مهم باشد.
پس ماندي كه در نقاط مختلف واحد جمع آوري شده است بايستي حداگانه و ترجيحاً در حالت خشك توزين گردد. اگر چه پس ماند مشتعل را بايد پس از خروج از واحد سريعاً با آب خاموش نمود رطوبت موجود در پس ماند بايد در آزمايشگاه توسط آناليز تعيين گردد. ذرات خروجي كه قبل از نمونه ها از جريان گاز گرفته شده و جمع آوري شده اند بايستي جداگانه جمع آوري، توزين، نمونه برداري و آناليز گردند مقدار و محتواي مواد قابل احتراق در خاكستر سبك (FLY) كه بصورت سوسپانسيون در گاز خروجي وجود دارد بايد تعيين گردند.
نمونه برداري از پس ماند مي تواند سبب خطاي بزرگي گردد به اين دليل هر نوع احتياطي براي اطميانان از داشتن نمونه خوب بايستي انجام گيرد .
دوده، مواد الك شده، زغالهاي نيم سوز و ذراتي كه از پس ماند جدا شده و در قيف ها جمع آوري شده اند را مي توان با تقسيم هاي متوالي به چهار به دو نمونه هر يك به وزن 15 پوند در هر يك از محلهاي نمونه برداري تبديل نمود، اگر كل مقادير جمع آوري شده كمتر از 30 پوند در هر دوره تست بود، مقادير بدست آمده را بايد به دو قسمت مساوي براي بدست آوردن دو نمونه تقسيم نمود، يك نمونه براي آناليز به آزمايشگاه فرستاده مي شود و نمونه ديگر به عنوان نسخه دوم نگهداري مي شود تا نتايج نهايي تستهاي برسي شده و قابل قبول بودن نتايج منشخص گردد.
در وضعيتي كه پس ماند در قسمت زيرين كوره قرار دارند، هم در حالتي كه مورده با STROKER كار مي كند و هم حالتي كه واحد با سوخت خرد شده خشك كار مي كند بايد يك نمونه نا خالص به وزن تقريبي 1000 پوند با داشتن مقادير مساوي 50 پوندي به ازاء هر تن فضولات بايد جمع آوري گردد. بايستي دقت كرد كه در هر بار برداشتن نمونه قسمتهاي مناسب از فضولات ريز و درشت فراهم نمود. اگر كل مقدار پس مانده ته كوره كمتر از 1000 پوند باشد در نتيجه كل اين مقدار نمونه ناخالص را تشكيل مي تدهد. اين نمونه ناخالص بايد فشرده شده و به دو نمونه 15 پوندي كاهش پيدا نمايد، اين عمليات طبق دستورالعملهاي جدول مشخصات D 497, ASTM براي نمونه برداري زغال انجام گيرد يك نمونه بايد براي آناليز به آزمايشگاه ارسال و نمونه دوم بعنوان نسخه دوم جهت اطمينان از قابل قبول بودن نتايج آزمايش بر روي نمونه اول نگهداري مي گردد .
كاهش نمونه ناخالص تا حد اندازه آزمايشگاهي به منظور جلوگيري از تلفات بي مورد رطوبتي ناشي از تبخير بايستي هر چه سريعتر انجام گيرد، دو نمونه به اندازه آزمايشگاهي بايستي در ظرفهاي آب بندي شده و محفوظ از هوا قرار گيرند.
نمونه پس ماند بايستي از نظر رطوبت، وجود مواد قابل احتراق و ارزش گرمايي بررسي شود.