اين فرآيند، فرآيندي است كه درآن كربن در فعل و انفعال شيميايي با بخار و دي اكسيد كربن، هيدروژن و مونو اكسيدكربن توليد مي كند. بطور كلي در گازساز( gasifiers)، يك فرآيند شامل چهار مرحله مي باشد:
انواع راكتور هاي گاز ساز عبارتند از:
فن آوري پلاسما مي تواند بازيافت و تبديل مواد زباله مخلوط را به طور كامل بدون خروج گازهاي سمي و پسمانده دفن زباله به انجام برساند. فن آوري مزبور به لحاظ اجرا، هزينه هاي سرمايه گذاري و هزينه هاي عملياتي در مقايسه با ظرفيت كوره هاي مشابه از مزاياي خوبي برخوردار است. در ضمن اين فن آوري تقريباً هر نوع زباله را به برق و محصولات قابل مصرف و بالقوه سالم تبديل مي كند.
پلاسما حالت چهارم ماده مي باشد كه در آن گاز بكمك جرقه الكتريكي يونيزه مي شود و در نتيجه اين يونيزاسيون درجه حرارت بسيار بالا ( از 5000 تا 100000 درجه سانتي گراد) در داخل محفظه توليد مي شود. مشعل پلاسما چيزي شبيه به رعد و برق است ولي در محيط كنترل شده برق توليد مي كند. فن آوري پلاسما دماي بسيار زيادي توليد مي كند كه به جزء شكافت هسته اي به هيچ طريقه ديگري بوجود نمي آيد.
جزء اصلي اين سيستم، راكتور پلاسما است كه مي تواند يك يا تعداد بيشتري مشعل قوس الكتريكي را در خود جاي مي دهد. با عبور جريان DC بين دو قطب مثبت و منفي مشعل پلاسما، دماي فوق العاده زياد بين 5000 تاC˚ 10000 بوجود مي آيد. به علت عدم وجود اكسيژن در محيط، عمل سوختن انجام نمي شود. بنابراين PGV يك سيستم زباله سوز يا احتراق نيست, به علت دماي بسيار زياد هسته مركزي راكتور، تركيبات سمي در عرض چند ميلي ثانيه مي شكنند و از توليد محصولات ثانويه احتراق و گازهاي سوختني آلوده جلوگيري مي كنند. در اين سيستم مواد آلي به طور كامل تجزيه شده و به گازهاي اوليه تبديل مي شوند و مواد معدني به تفاله مذاب كه بعد از خنك كردن به شكل مواد خنثي غير قابل نشت در مي آيند، تبديل مي گردند. عمده ترين محصول حاصل از فرآيند PGV، گاز سنتزي( SynGas )مي باشد كه ممكن است در صنايع مختلف به عنوان جانشين سوختهاي ديزلي يا در توليد آب گرم و بخار بكار رود.
انواع زباله ها شامل :