لوله گاز شهری با یک کلید قطع و وصل اصلی وارد مدار دیگ بخار می شود. بعد از این کلیـد مـانومتر فشـار خط را نشان می دهد که حدود 2/5 بار است اما این فشار برای مشعل خیلی زیاد و خطرناک است، پس بایـد از رگلاتور که فشار شکن است استفاده میکنیم . همچنین قبل از رگلاتور از یک فیلتر برای مواد جامد معلق در گاز استفاده میکنیم سپس گاز وارد رگلاتور میشود. با استفاده از مانومتر میتوان دریافت فشار گاز بعد از رگلاتور به 25 میلی بار کاهش یافته است.
گاز فشار پایین بعد از عبور از یک سوپاپ اطمینان وارد دو شیر برقی می شـود کـه مسـتقیما توسـط مشـعل هدایت میشوند. شیر برقی شماره یک به صورت تکضرب فقط حالت روشن و خاموش دارد که یا گاز را قطع میکند یا وصل، اما شیر شماره دو به صورت تدریجی می تواند میزان گاز عبوری را کم و زیاد کنـد. ایـن گـاز مستقیما وارد مشعل میشود.
در دیگهای بخار معمولا از مشعل های دو مرحله ای استفاده می کنند. یک سـروو موتـور میـزان گـاز و هـوای ورودی را تنظیم کرده و وارد محفظه تخلیط می نماید. در خروجی این محفظه دو الکتـرود بـا فاصـله وجـود دارند که با عبور جریانی حدود 1 الی 10 میکروآمپری ایجاد جرقه می نماید تا شعله تشکیل شود. اما اگر این جرقه تحت هر شرابطی نتواند شعله ایجاد کند سنسور نوریسلول UV که در مـدار وجـود دارد مشـعل را ریست مینماید چون در غیر اینصورت گاز در محفظه جمع میشود که بسیار خطرناک است.
این مشعل ها با یک رله هوشمند کار میکنند که تمامی قسمتهای مشعل را تحت کنترل دارد و هر مرحلـه از کار مشعل (مانند فن تنها، جرقه، شعله کامل، ریست و . . .) را با رنگهای مختلف نشان میدهد ، در هنگام روشن شدن فن مشعل به مدت 40 ثانیه کار میکنـد تـا گازهـای سـوخته نشـده کـه در محفظـه باقیمانده کاملا خارج کند سپس گاز نیز وارد شده و مشعل جرقه میزند تا شعله تشکیل شود.